joi, 30 septembrie 2010

Legiunea jandarmi Bihor


Legiunea jandarmi Bihor                                             Sector jandarmi Vaşcău

                                                                                Probleme
                                                                      Manifestări anti democrate

N  O  T  Ă     I  N  F  O  R  M  A  T  I  V  Ă

     Nr.4 din 20 martie 1948

Rezumatul notei informative :
         Supravegherea locuitorilor din satul Fânaţe ,care se ocupă cu comerţ ambulant şi sunt bănuiţi că posedă asupra lor armament clandestin.
Cuprinsul notei Informative:
         Raportăm că în Satul Fânaţe este învăţătorul Fălcuţa Miron ,care pe sub ascuns şi în mod foarte discret caută să provoace nemulţumiri în rîndurile locuitorilor , din acest Sat ,nu este omul actualului regim,de şi pe faţă se arată,în ultimul timp a făcut parte din Partidul Social Democrat.
         Mai raportăm că toţi locuitorii acestui Sat se ocupă cu comerţul Ambulant şi cutreeră toată ţara ,iar cînd se înapoiază vin cu diferite svonuri ne adevărate pe care le răspîndesc,aproape toţi aceşti comercianţi ambulanţi cînd pleacă prin ţară fiecare are asupra sa pistol pe care îl poartă fără acte legale.
         În fiecare zi de Joi cînd este Târg Săptămânal ,toţi aceşti comercianţi ambulanţi se găsesc în târg cu diferite mărunţişuri şi dacă la câte unul i s-ar face perceziţie corporală sumară li s-ar găsi pistoalele asupra lor.
         Printre locuitori satului Fânaţe care în orice caz nu sunt mulţumiţi cu actualul regim ,pentru faptul că luând finţă magazinele de Stat rămân în urmă cu comerţul lor ambulant,din această cauză cea mai mare parte au început ca să adere nspre Partidul Liberal al D-lui .......................... şi urmăresc ,a cunoaşte candidaţi după cum se constată,din ziarul  „Adevărul „ anexat în original la această Notă iformativă ,pentru Bir.Sig.Beiuş. Aceşti comercianţi ambulanţi aduc aceste ziare din Timişoara.
  M Ă S U R I    L U A T E
         Am luat măsuri ca această problemă să fie din aproape urmărită şi supravegheată.Tot odată am luat măsuri ca prin oamenii noştri de încredere să putem identifica pe acei care posedă şi poartă armament clandestin.
         Informaţiune sigură şi verificată de susemnatul.

Comandantul Sectorului Vaşcău                                Raportat Legiunei
Plut.Maj. Ciobanu Ioan                                                Bir.Sig.Beiuş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu