duminică, 26 septembrie 2010

Secţia Raională Beiuş

Secţia Raională Beiuş                                                       Întîlnirea s-a efectuat
Agentul „Făgărăşan Vasile „                                         de lt.maj.BENEA GHEORGHE
Data 19.X.1965
Comuna Bunteşti

NOTĂ  INFORMATIVĂ

                      Sursa vă informează despre Farcuta Miron directorul şcolii de 4 ani din satul Săud,după cum urmează :
         În ziua de 7.X.1965 sursa s-a dus la sus-numitul făcîndu-şi cale ca să recolteze cu copii seminţe de ___________  că am în plan.După ce am discutat desămînţă sursa îl întreabă  mai spune la radio ce se mai petrece în Vietnam,acolo se dau lupte pe viaţă şi pe moarte răspunde el nu se ştie ce se va alege de acolo căci americanii bagă forţe foarte mari ,dar după cîte se vede au şi pierderi enorme în materiale şi oameni mie mie frică că se va încinge un război peste tot că pînă la urmă ţările democrate va trebui să le deie ajutor aşa după cum au convenţie ,iar ţările capitaliste pe de altă parte aşa că nu se ştie care va fi situaţia . Sursa îl întreabă, de Ceauşescu am auzit că a făcut o preumblare prin Rusia şi prin Polonia nu ştiu mai pe unde,na-m auzit cu ce scop îl întreabă sursa.Sus-numitul răspunde ceva legături comerciale mai alte legături care nu ne interesează pe noi nici nu avem nevoie să discutăm că astea nu sînt drepturile noastre are cine se interesa de aceste lucruri.Da băiatul ce mai scrie dinarmată ,el se laudă bine,aştept să se elibereze să meargă la facultate ,maiînvaţă şi în armată că este radio telegrafist poate ocupa un post de şefde gară numai dacă vrea.
                                              Dată la 19.X.1965
                                                                          „ Făgărăşan Vasile”.
SARCINI :
                 Sursa să desbată o problemă cînd o pune în discuţie să nu treacă de la un subiect la altul. În continuare să discute despre situaţia din Vietnam în care sens să-i spună că amercanii duc un război nedrept în această ţară pentru care fapt toate ţările condamnă această agresiune a lor.
NOTĂ :
            Numitul Farcuta Miron învăţător figurează în evidenţele noastre ca fost legionar.
                                                19.X.1965     lt.maj.Benea Gheorghe
Rezoluţia şefului :
             Trebue să ne preocupăm mai mult de acest agent dacă este trimis să-l contacteze pe acest învăţător care este mai deştept ca el. El să ştie ce probleme să discute cu acesta şi cum să i le pună ca să poată primi unele răspunsuri care ar putea concretiza poziţia elementului lucrat.
                                                            Mr.Padureanu Nicolae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu